Om Triton F-1

Välkomna till vår blogg!

Den här bloggen kommer handla om vårt skolarbete och allt vi sysslar med i vår F-1 klass Triton på Nova Montessoriskola. Vi är 20 barn i vår klass och tanken är att bloggen ska fungera som ett litet tittskåp in i vårt klassrum för föräldrar och andra nyfikna.

Enligt läroplanen ska eleverna i skolan ges inflytande över sin utbildning, och vi tycker att bloggen är en viktig del i detta. Här dokumenterar vi lärare vissa delar av arbetet, men det allra mesta skriver eleverna själva, utefter sina intressen. Vi bloggar om alla ämnen och när man vet att andra läser det man skrivit, så skapas en större meningsfullhet, något som också betonas i läroplanen. På så sätt lär vi oss skriva bättre och oftast är vi mer noggranna när vi vet att vem som helst kan läsa vad vi skriver, istället för bara våra lärare.  Här skapas dessutom ett naturligt utrymme för att diskutera den källkritiska aspekten, som exempelvis vem som äger alla bilder och texter på nätet och hur vi vill att andra ska använda det som vi lägger upp på bloggen.

Vi är med i webbstjärnans tävling och vi tycker att vi ska vinna den för att vi verkligen visar hur våra dagar i skolan kan se ut. Många kanske inte har gått i skolan på många år och vet inte hur dagens skola ser ut. Eller så är man kanske nyfiken på hur en montessoriskola arbetar.

Varmt välkomna och lämna gärna en kommentar, det tycker vi är så roligt:)

Mycket nöje!

3 kommentarer

 1. Tack för att vi fick komma på er mysiga vernissage!
  Ni hade bakat väldigt god äppelpaj och gjort så fina teckningar och dikter.
  Vad kul att ni har en egen blogg.Då kan vi föräldrar få se lite vad ni gör på dagarna.
  Vad många gosedjur som fick vara med,de tyckte säkert att det var kul att få gå i skolan! Hej då från Selmas mamma Katarina

 2. Annica Ström

  Hej! Vill gärna veta när ngt nytt händer på bloggen!

  • Jenny Valberg

   Kul! Skriv in din mejladress i det vita fältet nedan och klicka på prenumerera, så blir du en i den exklusiva skaran prenumeranter:)
   Välkommen!

Kommentera