Axel bloggar om Cluedo

I vår klass har vi ett spel som heter Cluedo. Spelreglerna till Cluedo är att man  är en person som ska lösa ett fall. Fallet är en stöld som man ska lösa. Det finns kort som t.ex. köket, dolken och Greger grön. Man kan max vara 6 personer.  Man har ett paper som man kryssar i rutor och bredvid rutorna står det namn. Spelarna står på sina startplatser på en ruta. Sen slår man 2 tärningar och så går du så många steg du får om du får ett förstoringsglas får du ta ett kort det kan stå t.ex. du får gå till köket. Man vinner genom att lösa fallet och det gör du genom att gissa rätt på personen, vapen och rum.  Det är roligt för att jag vinner hela tiden över Viktor.                            


Prenumerera på nya blogginlägg

← Tidigare inlägg

Följande inlägg →

4 kommentarer

 1. Maria

  Det låtet som ett roligt spel! Och vad bra att ni har det på skolan, då man kan spela med så många spelare😀

 2. Annelie - Axels mamma

  Vilket spännande spel! Det kanske vi kan spela tillsammans hemma någon gång.
  Kram mamma

 3. Lena (Leias mamma)

  Åh så roligt att ni har Cluedo, det är ett jätteroligt spel 😀

 4. Susanne Palmgren

  Visst, är det roligt med spel! Roligt också att man kan spela flera stycken på samma gång, då lär man sig mer. Har du spelet hemma också? Det verkar som om du är väldigt duktig på spelet.

Kommentera