Triton programmerar

Tritonbarnen bloggar tillsammans:

Denna veckan har ettorna arbetat med programmering. Vi har ett tekniktema just nu. Vi tittade först på ett program som heter ”Programmera mera”. Vi lärde oss att robotar inte kan göra fel, de gör bara det vi säger till dem. Vi har programmerat fröken Jenny. Hon var en robot som skulle göra en syltmacka. Hon kunde bara göra det vi sa åt henne att göra. Det blev lite tokigt. Hon stoppade ner handen i smöret. Vi fick prova om och om igen. Sen programmerade vi Maximus. Han var en robot som skulle gå från dörren till samlingsmattan. Det gick bra.

Vi testade alla våra programmeringsappar på ipadsen – Beebot, Lightbot Hour, Fix the factory med flera. Det är kul med programmering och kod!

Vi har också programmerat våra robotar – Bee bots. Vi hade programmeringsstationer. Vi skulle koda dem så att de gick den vägen vi ville. De fick också hjälpa oss att rimma, de körde mellan de rimmen vi valde. På en annan station så skulle Beeboten köra från en parkering till en annan, utan att välta ner husen i vägen. Wera och Isabella välte ner ett högt hus. Det var roligt!

Vi har också provat att programmera i Code.org. Där kan man prova Hour of code. Vi testade att programmera Minecraftgubbar, Codable, Moana och Code spark. Det kan man testa hemma – www.code.org.

Här nere kan ni se lite filmer och bilder på oss. Filmerna ligger olistade på Youtube, det betyder att man bara kan se dem om man har den rätta länken och att de inte går att söka på.

 


Prenumerera på nya blogginlägg

← Tidigare inlägg

Följande inlägg →

7 kommentarer

 1. Vad kul det ser ut. Vi gjorde likadant på förskolan!

 2. Roligt ni har det medans jag är sjuk!!

 3. Grymt att ni programmerar!
  Hälsningar Daniel & Annelie – Axels föräldrar

 4. Annelie Carlsson

  Grymt att ni programmerar!
  Hälsningar Daniel & Annelie – Axels föräldrar

 5. Jonna Andersson

  Så mycket roligt ni får lära er i Triton! Hälsningar Jonna – Maximus mamma

 6. Kristina

  Wow! Vad bra att ni lär er att programmera, det kommer ni säkert att ha användning för i framtiden. Tänk om alla har en egen robot hemma hos sig i framtiden? Då kan det vara bra att programmera den rätt! 🙂 Kul att se filmer på när ni jobbar också!

 7. Malin, Weras mamma

  Så kul ni har det! Härligt😊 Mvh Malin & Emil, Weras föräldrar

Kommentera