Studiebesök på Hembygdsmuséet

I veckan var vi på ett fantastiskt studiebesök med alla ettor. Vi har ett tema om hur det var att vara barn för 100 år sedan och därför styrde vi kosan till Kungsbackas fantastiska Hembygdsmuseum för ett studiebesök. Vi har förberett oss genom att titta på faktafilmer och Astrid Lindgren-filmer och vi har läst och diskuterat likheter och skillnader mellan dåtid och nutid.

Väl på plats fick vi uppleva hur en skoldag kunde se ut för 100 år sedan, så autentiskt det bara går. Vi fick skriva på griffeltavlor och sudda med hartassar, vi fick sitta i 100 år gamla skolbänkar och uppleva hur en skoldag kunde se ut. Vi fick även sitta på bänken där barnen satt och åt sin medhavda lunch ute. Dessutom besökte vi affären och fick smaka på varsin polkagris. Tänk att förr i tiden fanns det olika affärer för olika saker, till skillnad från nu när allt ligger i ett köpcentrum eller finns på en stormarknad…Nästan allt i alla fall 🙂 Vi besökte även frisören och skomakaren, det tyckte vi var spännande!

Här kommer lite bilder från dagen:

 


Prenumerera på nya blogginlägg

← Tidigare inlägg

Följande inlägg →

1 kommentar

  1. Suzanne Ryott

    Intressant och nyttigt med studiebesök!!! Tänk vad fort utvecklingen går. Det enda vi vet är att förändring är det nya default ;). Trevlig helg! /Suzanne

Kommentera