Varje dag efter lunchen väntar en uppstartsuppgift på ettorna i klassrummet. Då kan man lugnt smyga in och börja arbeta. Oftast använder vi våra miniwhiteboards, men vi har även en klurig-kvart-bok. Ibland handlar det om att träna automatisering av tabellerna med mattekorten och sin lärkompis i matematik. Ibland finns det bara en bild, så får vi berätta om vad vi ser och vad vi tror händer. Just nu fokuserar vi på att träna att skriva räknehändelser och olika mattebegrepp, som tillexempel fler och färre. Idag tränade vi detta genom att arbeta med problemlösning. Det gäller också att inte ha bråttom när man läser, för att inte missa någon viktig information:) Efteråt gick vi igenom våra olika svar och diskuterade olika möjligheter att lösa uppgiften. Många kloka tankar och reflektioner kom fram!


Prenumerera på nya blogginlägg