Tekniken – fördelar och nackdelar enligt Tritonbarnen

Vi fick ett brev från Quintus:

Funderingar från Quintus

Tänk vad smarta alla uppfinningar är!

Tänk t.ex. på Dynamiten… så bra att man kan spränga bort berg så att man kan bygga vägar och tunnlar så att tågen och bilarna kan åka bättre väg… MEN förresten, det är ju inte bara bra att kunna spränga saker… Tänk om någon spränger sönder något bra, som ett hus eller så? Tänk om elaka människor använder dynamiten i ett krig och skadar människor, natur och städer… Hjälp…

Men andra uppfinningar är väl bara bra, eller hur? Tänk till exempel spisen. Man kan laga mat mycket lättare och behöver inte göra upp farlig eld. MEN förresten… den drar ju massor av el och det är ju inte så bra för miljön, och när den går sönder blir det massor av skrot… Hmm…

Har ni tänkt så här någon gång?

Jag tycker faktiskt att ni ska fundera lite på några andra tekniska saker också! Saker som är bra med dem och saker som inte är så bra med dem…Snälla, gör det nu så får jag höra om en stund 🙂

Vänliga hälsningar från Quintus

Vi satte oss och diskuterade i små grupper. Vi kom på massor med fördelar och nackdelar med uppfinningar, se bara:


Prenumerera på nya blogginlägg

← Tidigare inlägg

Följande inlägg →

1 kommentar

  1. Suzanne Ryott

    Vilka spännande resonemang ni för kring tekniken. Bra jobbat alla Tritonbarn! Det intressanta är att det, precis som ni alla kommit fram till, finns både för- och nackdelar med det mesta vad gäller tekniken men också annat i livet…Ha en fortsatt bra dag allihop! //Suzanne

Kommentera