Idag undrade Quintus vad en rektor egentligen gör. Så vi skrev ett mejl till rektor Martin för att få svar på våra frågor. Vi skrev så här:

Hej Martin!

Vi och Quintus är lite nyfikna på vad du gör som rektor. Kanske kan du komma ned och berätta?

Vi undrar:

Jobbar du med datorn hela dagarna?

Går du på möten ofta?

Vad är ditt jobb som rektor?

Har du ont i hjärnan ibland från datorn?

Brukar du dricka kaffe ofta?

Brukar du vara nere på fritids ibland?

Tycker du om jobbet som rektor?

med vänlig hälsning

Tritonbarnen och Quintus Nalle

Han kom faktiskt ner till Triton en stund senare för att sitta i Heta Stolen och svara på våra frågor!

image

 

Rektor Martin svarade att datorn är hans främsta arbetsredskap. Den är hans kalender, hans skrivverktyg och hans kom ihåg. Ibland får han dock ont i hjärnan om han suttit för länge vid datorn, då brukar han ta en liten paus.

Han har ungefär tre möten varje dag, på en timma vardera. Där pratar man om viktiga frågor och problem och försöker lösa dem tillsammans. Han berättade att hans jobb som rektor bland annat innebär att se till att alla på skolan är nöjda och glada, så att vi tillsammans kan få en så bra skola som möjligt.

Han dricker 4 koppar kaffe varje dag och på fritids är han emellanåt och hälsar på. Han älskar sitt jobb som rektor och vi hjälptes åt att räkna ut hur länge han arbetat som rektor… 17 år! Några ytterligare frågor om husdjur (hund), familj (3 barn) och intressen (träna) kom upp och favoritsnacksen är frysta grillchips 🙂

Vad gäller favoritmat så är det ugnsbakad lax med potatis och sallad som gäller. Här räckte en sugen småetta upp handen och frågade om hon kunde få receptet efter Martins målande beskrivning. Så med en hälsning från rektorn och ett tack för trevligt bemötande av fantastiska Tritonbarn kommer det här, trevlig helg! (Nu drar fröken hem och fryser in grillchips;))

En stor bit färsk lax täckes med ett tunt lager (hyvla med osthyvel) äkta, lättsaltat smör. Krydda med salt och citronpeppar och sätt in i ugnen på 175 grader i 20 minuter. Koka potatis till och gör en god sallad med gurka, tomat och fetaost. Servera med en kall sås gjord på creme fraiche och stark hot-chili sås. Smaklig måltid!


Prenumerera på nya blogginlägg