Vi firar Nationella läsdagen!

Och som vi firat:)

Vi inledde dagen med att ha vår sedvanliga lässtund. Efter det kom 4-5:orna ned och läste tilsammans med och för oss. Fröken delade in oss i läspar och de stora hade tagit med sig böcker från skolbiblioteket, som de trodde att de små skulle gilla. Helt fantastiskt mysigt! Bara att få höra stora, tuffa femman berätta att han älskar att läsa och brukar läsa mystiska serien om Pax och ge allehanda boktips till en liten läshungrig kille. Eller den blyga femman, som idag fick glänsa med sin läsning för en liten med små, tindrande ögon… Eller den av våra små som efter envist tragglande läste en hel bok för sin stora läskompis. Heja! Efter hand är tanken att de stora kommer ned mer regelbundet för att vara läskompisar, vilket vi längtar mycket efter!

Vi har även myst till det med våra kuddar och filtar och lyssnat på Radiosaga – Zoomysteriet samtidigt som vi målade mandala-bilder. Många valde att måla trollsländor, som sedan kom till liv i appen Quiver. Hur häftigt som helst att se när teckningen plötsligt kommer till liv och trollsländorna flyger iväg! Vi har delat med oss av våra bästa boktips, lyssnat på recensioner och tittat på älsklingsprogrammet Lässugen. Till lunch åt vi Minestronesoppa och pannkakor och på lunchrasten var det flera som valde att fortsätta läsa utomhus.

Under eftermiddagen fortsatte firandet med boksamtal om Sandvargen och avsnittet om när Zackarina vill gräva ned klockan i sanden, för att få mer tid med sin mamma och pappa. Många kloka tankar hade ettorna kring tiden och dess betydelse i deras liv:) En filosoferade över att tiden ju inte kan ta slut, men tidpunkten man måste passa kan vara över… Och tiden är ju hur lång som helst egentligen, ingen vet ju när den började och när den slutar, det är ju lite tokigt då att man säger att tiden är slut. För det kommer ju hela tiden mer…

Sammantaget en helt underbar dag med dessa små bokälskande, härliga och fantastiska Tritonbarn!

Här kommer våra bästa boktips:


Prenumerera på nya blogginlägg

← Tidigare inlägg

Följande inlägg →

4 kommentarer

 1. Kristina Mellqvist

  Hej alla läslusar!
  Wow, det låter som att ni har haft en riktigt mysig läsdag.
  Vad spännande att 4-5:orna kom och läste tillsammans med er!
  Tack för alla boktips!

  Vänliga hälsningar,
  Kristina Mellqvist
  (Emilias mamma)

 2. Anna Lindgren

  Vilken härlig dag ni verkar ha haft! Så mysigt att läsa och mysa med sin kudde och få nya boktips!
  Kram Anna, Isabella Ls mamma

 3. Vilken härlig dag! Ni är fantastiska som gör så mycket bra med våra fina barn, tack!

 4. Vilken mysig och lärorik dag på många sätt! Jag blir ju sugen att ta ledigt en dag och ha en läsdag! /Suzanne (Claras mamma)

Kommentera