Tritons måndag

Idag kom vi tillbaka till ett fantastiskt fint och nystädat, helt skinande klassrum! I helgen har nämligen alla föräldrar varit här på Novas städdag och gjort superfint åt oss. Vi är väldigt tacksamma för detta! Städerskan Elvira gick runt och sken som en sol imorse när hon såg resultatet! Barnen berättade även att Tritons höstaktivitet efteråt var väldigt lyckad –  en väldigt uppskattad ingrediens var bananjage. Tydligen har vi oväntade jakt-talanger bland föräldrarna i klassen;) De gillade dessutom korvgrillningen, fikat och tydligen hade flera av dem prickat in alla rätt på poängpromenaden. Härligt att höra alla glada barn berätta! Här kommer en bild på Tritons fina höstträd som de gjort under hösten på fritids, massor av kompishänder bildar en fin enhet, precis som på höstaktiviteten…

image

 

Måndagar har vi ett mycket uppskattat arbetspass på morgonen. Ettorna startar med att skriva i sin tankebok om helgen och de börjar bli riktigt duktiga på att komma ihåg vad de gjort under helgen nu;) För det vet vi ju alla att helgen går så fort, att det känns som att ingenting hänt ibland… De skriver minst 5 meningar och ritar sedan en bild till. Dessa böcker brukar vara väldigt roliga att få hem i slutet av skolåret, de blir som en dagbok över hela året och dessutom kan man verkligen se vilken utveckling i skrivande som varit.

 

Småettorna brukar gå igenom en ny siffra varje måndag och nu har vi kommit ända till siffran 7. Vi tränar på att skriva den på rätt sätt och vi tränar på att dela upp den på olika sätt. Vi tar 7 plockisar och delar upp dem i våra två händer. Sedan gömmer vi dem bakom ryggen och så får kompisen välja vänster eller höger hand att börja titta i. Då ska kompisen gissa hur många som gömmer sig i den andra handen. En kul och klurig lek, speciellt nu när vi börjar komma upp över antalet 5. Här tränar vi ju abstraktionsprincipen – att kunna se direkt hur många saker det är i handen med blotta ögat. De arbetar vidare i sifferboken och Lilla Knut-boken. De som behöver träna lite mer gör det på iPaden eller på miniwhiteboards. När man arbetat klart så tränar man på att välja själv vad man vill arbeta vidare med. Det kan vara nog så svårt, med allt roligt som finns att välja på:)

Så här såg det ut idag på arbetspasset inne i Triton, väldigt skönt att kunna starta upp veckan på detta sätt!

 

 

 

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

← Tidigare inlägg

Följande inlägg →

1 kommentar

  1. Suzanne Ryott

    Tack för en välarrangerad och härlig höstaktivitet och för en trevlig städstund! Kul att resultatet uppskattas!! //Suzanne (Claras mamma) PS Jakten fortsatte på farsdag med rådjursjakt i skogen ;).

Kommentera