Arg arg arg!!! Om känslan och vad man kan göra…

image

 

Idag berättade Quintus att han hade blivit arg och ledsen. Quintus hade sett någon som var dum och retades. Han ville få tips på vad man kan göra när man blir sådär arg. Vi vet massor om detta, så här kommer våra tips till Quintus:

Man kan sluta vara arg, säger Gunnar.

Man kan ta en promenad och få lite frisk luft och äta glass, säger Adrian.

Man kan tänka på något bra som ska hända, säger Wera.

Man kan gå ut, säger Emilia.

Man kan tänka på något annat, säger Isabella, Shanta Lee, Isabella M. och Clara.

Man kan gå och läsa, säger Embla och Niklas.

Man kan sätta sig i sitt rum och spela på sin iPad, säger Johanna, Hannes och Viktor.

Man kan krama familjen så man blir glad igen, säger Lukas.

Man kan göra något annat, säger Axel.

Man kan gå till sitt arg-ställe, där det är lugn och ro, och titta på Ipad, säger Maximus.

Man kan gå in på rummet och låsa dörren och spela på iPaden, säger Mio.

Man kan baka eller gå och simma, säger Signe.

Man kan ta det lugnt, säger William.

 

 

Vi tittade på Evas känslokoll och fick reda på vad som händer i hjärnan när man är arg. Vi fick lära oss att känslan arg är väldigt nära förknippad med känslan rädd och utlöser samma beteende hos många. Eva sa att man blir arg när något är fel och man vill få till en förändring. Vi gillar hur Eva kan förklara fakta kring våra känslor på ett sätt som vi kan förstå. Det var också skönt att prata med varandra och få höra att de flesta av oss är arga emellanåt. Några av oss hade till exempel varit arga på morgonen idag och kanske blivit osams med något syskon eller föräldrarna. Då var det skönt att få berätta lite om detta på skolan, så att alla vet lite om varför man är lite extra känslig eller sårbar just den dagen. Vi hade turligt nog en mamma på besök i klassen idag, som även hon kunde berätta om vad de brukar vara osams om i deras familj, och de flesta kände nog igen sig i detta. Det är skönt att få veta att andra också bråkar och är arga ibland…

Sedan fick vi en skrivuppgift av fröken där vi skulle färglägga ordet ARG med de färger vi tyckte att den känslan ska ha. Där skulle vi även skriva om vad som gör oss arga och vad vi brukar göra då. Som vanligt skriver alla på sina egna villkor, några ljudar själva och andra skriver av en lapp som fröknarna skrivit. Det är härligt att se allas utveckling och arbetsvilja, de är superduktiga!

 

image

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

← Tidigare inlägg

Följande inlägg →

1 kommentar

  1. Så himla bra att ni pratar om alla olika känslor och hur man kan hantera alla känslor. Mvh Malin, Weras mamma

Kommentera