Vi är igång!

Äntligen är vi igång igen! Klassrummet är inte riktigt klart, det får växa fram i samråd med barnen, men vi börjar alla förstå hur det är att gå i skolan. Vi har gjort våra egna klassrumsregler, målat vänskapsstjärnor, provlekt skolgården och startat igång vårt bokstavsarbete. Idag är det onsdag och alla kommer att få ut sin första läxa. Vi har haft vår tredje Grej of the day, en faktalektion där vi lär oss om allt mellan himmel och jord, samtidigt som vi tränar på att skriva och läsa. Förra veckan fick alla skriva lappar om vad de ville lära sig mer om och dagens GOTD handlade därför om ormar. Ledtråden var ”benlös med fjäll” och precis som vanligt lyckades barnen klura ut vad det skulle handla om. Vilket sammanträffande att veckans bokstav dessutom är O 😉 För er som vill lära er mer om ormar kommer en länk till vår GOTD här. Vi skrev sedan fakta i våra böcker, alla på sin nivå. Vissa ljudar själva, andra skriver av en lapp eller så skriver man av det som står på tavlan. Så här kan det se ut när vi arbetar:

 

 

Efter det fick vi provspela några av de spel vi har i klassrummet, allt från memory, tangram och Uno, till Yatzy, tjuv och Lycko. Faddrarna hade i uppgift att lära sina fadderbarn reglerna och se till att visa dem minst två nya spel. Under tiden tränade vi turtagning, vår sociala förmåga och förmågan att lyssna. En väldigt rolig aktivitet tyckte vi alla!

 


Prenumerera på nya blogginlägg

← Tidigare inlägg

Följande inlägg →

1 kommentar

  1. Vad roligt det ska bli att få följa er via bloggen och få läsa om vad som händer i klassen!:)
    Hälsningar Matildas mamma Frida

Kommentera