Programmering och kod med hjälp av roboten Bee-Bot!

I matematiken just nu arbetar vi med programmering och kod. Blir du intresserad finns det mer att läsa bl.a här: Programmering förskola/skola. Vi tränar problemlösningsförmågan, kommunikation, samarbete, logiskt tänkande och förmågan att förstå algoritmer. Vi inledde med att en av oss fick vara en robot och så skulle vi andra ge denne instruktioner till hur den skulle gå för att komma från dörren till röda mattan. Vi lade ut pilar rakt fram och svängar och fick testa några gånger innan vi fick det rätt. Sedan turades vi om att vara robotar och ge instruktioner till varandra.

Efter det tog vi fram en av våra tre robotar, BeeBots, och tränade gemensamt på att ge den instruktioner att gå till olika barn på mattan. Vi lärde oss att trycka på Clear innan varje ny omgång och att alltid trycka på Go för att få den att börja gå. Vi tränade på att låta den gå på en genomskinlig matta och para ihop olika rim-ord. Vi tränade även på att bygga en labyrint med kaplastavar, som Bee-Boten skulle kunna gå igenom utan att välta några stavar. Svårt, men vi fick till det till slut:)

Sedan övade vi vidare uppdelade i små grupper. Några med BeeBotarna, några med olika kod- och programmeringsappar. Vi testade Lightbot Hour, Bee-Bot, Fix the factory,  Scratch Jr och Botanicula. Vi testade även Scratch Jr på datorerna. Så här såg det ut:

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

← Tidigare inlägg

Följande inlägg →

1 kommentar

  1. Suzanne Ryott

    Oj vad spännande det låter! Kul! /Suzanne

Kommentera