Selma och Vera fjärilsspanar

imageVi och triton har gort fjärilsspaning. Och vi har fått fjärils-larver. Och vi ska se hur dom utvecklar sig under dagarna. Först är dom ägg sen larver och sen gör dom puppor runt sig och till slut blir dom fina fjärilar. När dom är fullfodrade släper vi ut dom i naturen. Så att dom får flyga sin väg i friheten. Vi har jort fina fjärils bilder och dom blev perfa. Vi fik fjärilarna av Quintus. Dom har färdats från England till Sverige. Dom är tistelfjärilar. Nu har dom blivit puppor. Men en puppa har skakat gete mycke. Varför skakar den? Vi tror att det är för att den håller på att väva en större puppa eller håller på att bli en fjäril. Nu har puppan slutat skaka. När dom kommer ut ur puppan är dom lite blöta och skrynkliga. Dom är orangsa ner till och bruna up till och vita prickar. Dom är jätte fina och coola. Fjärilarna har en snabel som dom äter nektar med. Dom bor i naturen. Det finns flera fjärils sorter till exempel påfågelöga eller citronfjäril.

imageimageimage

imageimageimageimage

imageimage


Prenumerera på nya blogginlägg

← Tidigare inlägg

Följande inlägg →

4 kommentarer

 1. Anna Lindgren

  Vad spännande att se och läsa! Det ser ut att vara stora puppor, undrar hur stora fjärilarna är när de kommer ut?!

  Lycka till med dem!
  Kram Anna (Isabellas mamma)

 2. Anne-Louise

  Vad roligt att ni har fått fjärils-larver. Skall bli spännande att få följa dem på bloggen😉

 3. Oj, så kul! Måste vara riktigt spännande att ta hand om dem och sedan se vad det blir för fjärilar. Tänk om någon skulle bli något annat – vad förvånad man hade blivit då! Kram på er. 🙂
  Liza, Linus mamma

 4. Rebecka

  Hej !
  Har alla puppor blivit fjärilar ? Vilken sort är det. Lycka till med fjärilarna 😃

Kommentera