Vi fick ett brev från vår vänskapsnalle Quintus igen. Han skrev om våren och alla fina vårtecken, som kommit fram i vårsolen. Han skrev också om hur vackra fjärilar är och då berättade han att hans kompis sagt att fjärilar inte alls är fina först. Han trodde inte riktigt på det och bad oss skriva och måla hur vi trodde att fjärilar blir till och hur de utvecklas. Så det gjorde vi såklart 🙂

 

image

När vi alla hade skrivit och målat vad vi trodde, så redovisade vi våra gissningar för varandra. Sedan hjälptes vi åt att pussla vårt fina fjärilspussel med fyra olika lager, som visar fjärilens livscykel från ägg, till larv, till puppa och slutligen till fjäril. Detta tema kommer vi fortsätta arbeta med ett tag, nästa vecka anländer nämligen en stor överraskning till klassen… Mer om det i ett annat inlägg:)


Prenumerera på nya blogginlägg