Matteverkstad med 10-kompisar

Nu har småettorna arbetat med talet tio. Eftersom vi nu vet att det alltid finns en mer talkamrat än vad talet är, så visste vi ju att vi skulle försöka hitta elva talkamrater. Vi började med att reda ut vilka dessa är. Vi kom fram till 0+10, 10+0, 1+9, 9+1, 2+8, 8+2, 3+7, 7+3, 4+6, 6+4 och 5+5. Vi hittade dem! Så många!

image

Vi övade lite på att dela upp talet, arbetade i våra sifferböcker och sedan plockade vi fram våra 10-kompisspel. Fröken gick igenom hur vi skulle göra: De fungerar lite som memory-spel. På det ena spelet har man en spelplan där den ena 10-kompisen redan står och så ska man vända spelmarker tills dennes 10-kompis dyker upp. Försten som fyller sin spelplan vinner. På det andra spelet vänder man på spelmarker och samlar ihop 10-kompispar. Det luriga är bara att det finns hajar gömda bland spelmarkerna. Om du råkar vända på en sådan äter han upp dina par som du samlat och du får börja om från början! På tavlan fanns det nedskrivet ett fusk, för dem som kanske behövde lite extra stöd… Det är ju trots allt hela elva talkamrater att hålla reda på!

 


Prenumerera på nya blogginlägg

← Tidigare inlägg

Följande inlägg →

1 kommentar

  1. Lotta

    Härligt va ni jobbar😊

Kommentera