Ettorna tränar på klockan just nu. Målet för årskurs ett är att de ska känna sig säkra på hel och halv. När vi började denna veckan så var det några som inte kunde klockan alls, några kände till hel och halv och några som till och med kunde den digitala klockan. Då har vi tur som har så mycket olika material och resurser för att träna på detta, så att varje barn kan träna på precis det hen behöver. Vi har tillverkat varsin klocka av en papperstallrik och även ställt dessa klockor åt varandra för att förhöra varandra. Vi har arbetat gemensamt med att lägga ut kort med olika klockslag åt varandra och även ett material som heter Lycko, där vi tränar individuellt på den nivå som vi befinner oss på. Förutom detta har vi ju både datorer och ipads, båda två klockrena redskap för färdighetsträning 🙂 Resultatet har blivit att alla i klassen nu kan klockan hel och halv! Men vi fortsätter träna, det finns ju alltid mer att lära!

Tritonbarnen har bett mig att lägga ut tips föräldrarna här på bloggen, så här kommer frökens bästa apptips, ladda ned om ni har möjlighet!

  1. Moji Klockis Läs mer här
  2. Zcooly Klockgården Läs mer här
Tips för dig som vill träna på datorn:
  1. www.skolplus.se (logga in med novaelev och lösenord spade)
  2. www.kunskapsstjarnan.se (ingen inloggning krävs)

Prenumerera på nya blogginlägg