Åh vad roligt det är att vara igång igen! Det har varit en härlig och välbehövlig ledighet, men det är alltid skönt att komma in i rutinerna igen. Och träffa alla kompisarna som man kanske inte har träffat under lovet. Vi startade upp det nya året med nya temat om tid. Vi fick ett brev från Quintus som undrade om vi visste vad tid var och varför man säger att tiden går. Han undrade dessutom om vi tyckte att tiden behövs egentligen, och i så fall varför?

image image

Vi skrev ett brev till honom och förklarade:

”Hej Quintus!

Tack för ditt brev!

Vi vet vad tid är, fast det kan vara svårt att förklara. Här kommer våra förklaringar:

Embla, William Be., Anthony, Hilla, Molly: Tid är tid som man ska passa. Om man ska komma till någon. För annars kan man missa mötet eller om man är ledig kan man missa hela tiden.

William Bo., Clara, Isabella, Shanta Lee: Tiden är uppdelad i år, veckor och dagar. Och månader.

Ingrid, Linus, Johanna, Hannes, Niklas, Mio: Om jag ska komma till mamma i Göteborg måste jag passa tiden som tåget eller bussen går. Annars kommer de inte till de andra stationerna och ingen kommer i tid då. Tiden är uppdelad och det finns sekunder, minuter, timmar, kvartar och dagar.

Vera, Ebba, Selma, Hampus: Om vi inte hade tid skulle vi missa en massa saker. Man vill ju inte missa viktiga saker. Ibland känns det som att tiden går fort. Man säger det för att klockan går runt hela tiden.

Varma kramar från alla oss i Triton!”

Sedan gav Quintus oss ett uppdrag. Vi skulle göra nyårsraketer och där i skriva de tre bästa sakerna som hänt oss 2015. Vi skulle även skriva in tre förväntningar som vi har inför 2016. Vi skrev upp alla våra tankar på tavlan, så att det blir lättare att komma ihåg vad man kan skriva sedan. Sedan började vi att jobba och det var lite klurigt att göra raketer, med många olika moment… Skriva, klippa, vika, klistra och dekorera… Men det gick till slut! De pryder nu väggen i klassrummet och i slutet på terminen ska vi stämma av och se hur det har gått med våra förväntningar. Titta så fina de blev!

image


Prenumerera på nya blogginlägg