Nobelfest i Triton!

Vilken fest! Vilken glamour! Idag har vi haft eminenta gäster här på Triton, nämligen 19 stycken riktigt smarta, påhittiga och kreativa uppfinnare. Som avslutning på vårt tema om uppfinningar och teknik har vi haft Nobelfest med prisutdelningsceremoni, dans och Nobelmiddag. Vid prisceremonin fick de stolta uppfinnarna en och en gå fram på röda mattan och presentera sin uppfinning inför nyfikna och entusiastiska åhörare. Här hade bl.a. uppfunnits kulbanor, specialsköldar, rymdskepp, magiska spargrisar och vattenmaskiner. Sedan mottog uppfinnarna sin medalj och rungande applåder. Tack till alla er föräldrar som bidragit med material till detta!

Efteråt var det dags att iordningställa klassrummet för vår Nobelmiddag. Vi hjälptes alla åt att ställa i ordning långbord och duka lite extra fint i klassrummet. Vi dukade i kungliga färger, guld och blått, och tände ljusen i kandelabrarna och strödde ut guldstjärnor och serpentiner. Vilket härligt samarbete! Nu längtade vi efter att få starta den fashionabla middagen!

Men först: vals! Barnen önskade att få lära sig att dansa vals till denna speciella dag, så i veckan har vi övat. Vi har dansat med killar, tjejer, för oss själva och med fröken, så nu är alla som velat vara med på detta riktiga valsmästare! Under tiden valsen pågick var resten åskådare och ett par stycken insåg allvaret i denna fest och blev säkerhetsvakter. De tog uppgiften att hålla ordning på största allvar och kommunicerade hemligt i sina kommunikationsradios 😉

Sedan berättade fröken om och visade bilder på årets Nobelpristagare och historien bakom priset. Vi fick även reda på vad pristagarna uppfunnit och många av oss kom även ihåg förra årets fredspristagare, Malala. Hon fascinerade förra året, med sin kamp för unga tjejers rätt att gå i skolan. Det är spännande att få veta mer om Nobelceremonin och priserna och tänk att några av årets pristagare är på väg att upptäcka ett botemedel mot cancer!

Innan vår 2-rätters middag pratade vi vidare om bordsskick och vad det nu är man får och inte får göra på en fin middag. Inga armbågar på bordet, sitta fint med servetten i knät och vara artig var vi överens om. Och inte rapa eller vara otrevlig i mun. Vi placerades varannan kille och varannan tjej och innan vi gick till bords drog klassens gentlemän minsann ut stolarna till sina bordsdamer! Varmrätten bestod av tacogryta med nachos och till dessert bjöds glass med strössel och hemlagad hjortronsylt. Mums!

Efter festen var vi lite trötta, som man ju kan bli efter en rolig fest, och myste med film och målade julteckningar. Våra fantastiska uppfinningar fick vi ta hem, tillsammans med boken vi gjort under uppfinnings-temat. Summa summarum en underbar dag och härlig avslutning på ett kul tema! ”Vi kör väl nästa år igen fröken?”


Prenumerera på nya blogginlägg

← Tidigare inlägg

Följande inlägg →

6 kommentarer

 1. Daniel Boström

  Fantastiskt, vilka underbara barn och vilka smarta uppfinningar alla verkar ha gjort!
  Tusen tack alla barn och ett jätte tack även till Jenny och Lotta som styrt upp detta evenemang ihop med våra fina barn!

  //Daniel

 2. Oj vilken fantastisk Nobelfest ni alla har fått vara med om!! Helt otroligt! För att inte tala om alla uppfinningsrika uppfinningar. Stort tack till alla uppfinnare och Nobelfest fixarna!
  Lev in nuet och njut av allt roligt, spännande och intressant ni får vara med om tillsammans med Jenny och Lotta och alla andra i er omgivning! Kramar Suzanne

 3. Anna Lindgren

  Wow, vilken fest! Vad roligt att ni festar till det!
  Dessutom så fina uppfinningar, vilka påhittiga barn!

  Hälsningar
  Anna, Isabellas mamma

 4. Tina Johansen Lilja

  Vilken Nobelfest och vilka underbara uppfinningar! Vad många roliga och nyttiga saker ni barn lär er tillsammans med era fantastiska pedagoger!
  //Tina

 5. Liza Egbuna

  Wow! Vilka påhittiga uppfinningar och vad kul ni har. Och tänk vad mycket bra saker ni får lära er. ?
  Liza, Linus mamma

 6. Anne-Louise

  Oj vilka uppfinningar! Vilken fin bordsdukning med levandeljus, god mat och dans på slutet!! Så roligt!!
  Anne-Louise

Kommentera