Temastart: Uppfinningar och teknik

Vi fick ett brev från Quintus. Han undrade lite om uppfinningar:

Hej alla härliga barn!
Det var längesedan vi hördes av nu – jag har längtat efter er!
Men jag har varit väldigt upptagen med att kratta upp alla höstlöv från marken och se till att hålla lite ordning i naturen. Jag har hjälpt några igelkottar att gå i ide nu också, för jag tror att det blir kallt snart. Vad tror ni?
Häromdagen när jag satt uppkrupen i min soffa framför en varm brasa och med en mysig filt framför mig, så pratade de på TV om uppfinnare och något Nobelpris. Jag förstod aldrig riktigt vad det var – vet ni det? Kan ni berätta för mig om vad en uppfinnare är? Jag undrar också varför och hur man blir en uppfinnare? Känner ni till några uppfinnare?
Snälla – skriv ett brev och berätta för mig om uppfinnare – jag är så nyfiken nu!
Brevet kan ni ge till skolchef Susanne, så skickar hon det vidare till mitt hus.
Vi hörs snart!
Stor kram Quintus

 

Vi måste ju svara på detta, så vi skrev ett gemensamt brev. Brevet lämnade vi till skolchefen Susanne och där hade vi tur, för hon skulle träffa Quintus ikväll och ge honom brevet:)

Hej Quintus!

Vi vet vad en uppfinnare är. Det är någon som uppfinner saker som är viktiga att ha. De kommer på nya saker. Man kan uppfinna saker och då blir det saker som man använder. Vi tror att man kan gå på universitet för att bli uppfinnare. Då kan man gå på prao när man går på universitetet och prova på om man vill bli uppfinnare. Om man är bra på att uppfinna kan man kanske gå på en uppfinningsskola.
Alfred Nobel var en uppfinnare. Han uppfann dynamiten. Det är samma sak som finns i bomber.
Daidalos är en uppfinnare på TV och han har uppfunnit olika robotar. Einstein var också en uppfinnare. Pettson är också en uppfinnare, han uppfann till exempel en tomtemaskin och en linbana.

Hälsningar Triton

Dagen efter fick vi ett mejl från Susanne med en hälsning från Quintus. Han tackade oss för att vi lärt honom mer om uppfinningar och berättade om sin katt som fått ungar. Den var supersöt. Nu undrar vi bara var han bor någonstans egentligen. För några av oss bor ju nära Susanne, och då måste det ju innebära att vi också kan träffa på Quintus på vägen hem? Spännande!  

 


Prenumerera på nya blogginlägg

← Tidigare inlägg

Följande inlägg →

1 kommentar

  1. Liza Egbuna

    Vad kul att få brev från Quintus och vilka söta kattungar han hade fått. Ni var jättebra på att förklara uppfinningar för honom. Kanske stöter ni på hans hus någon dag.
    Ha det gott alla Triton-uppfinnare 🙂
    Hälsningar Liza, Linus mamma

Kommentera