Grej of the day och alldeles för lätta ledtrådar


Fröken fick en tillsägelse härom dagen – ”Jenny du ger alldeles för lätta ledtrådar till Grej of the day! Du måste ge oss svårare!” Sagt och gjort, fröken klurade en hel del för att få fram en ledtråd som kändes lagom svår, barnen är ju trots allt bara 6 och 7 år gamla…

Så denna veckan tog fröken i från knäna – ledtråden blev ”brant vatten mellan 2 länder”. Testade den hemma på de tre egna barnen, alla mellan 5 och 13 år… Ingen av dem kunde svaret. Då borde den ju vara tillräckligt svår;) Lotta tillfrågades, hon instämde – ledtråden var lite klurig! Men icke… Tritonbarnen satte den direkt, första gissningen kom redan kl. 7:30, och sedan fortsatte det ända fram tills tiden var kommen för att avslöja dagens GOTD… Niagarafallen!

Fröken börjar undra om inte dessa barnen får hjälp någonstans ifrån? ?

Vi lärde oss fakta om höjd och bredd och att det är tre olika fall som är Niagarafallen tillsammans. Fröknarna fick sin världsbild ändrad, detta vattenfall ligger i en stad och inte i djungeln! Och det är många modiga som åkt tunna nedför fallen, bland annat en kvinna vid namn Annie Edson, redan år 1901 gjorde hon detta. Sedan såg vi en liten film om fallen, då förstod vi hur stora och häftiga de är. Vi var många i klassen som ville åka dit efter den här lektionen!

Så här såg det ut i våra GOTD-böcker efteråt, småettorna skriver efter bästa förmåga och ettorna ska helst skriva tre meningar:

 


 


Prenumerera på nya blogginlägg

← Tidigare inlägg

Följande inlägg →

2 kommentarer

  1. Suzanne Ryott

    Wow vilka häftiga Niagarafall! Jag vill också åka och besöka alla vattenfall som alla Tritonbarnen skapat i sina GOTD böcker. Bra jobbat! //Suz (Claras mamma)

  2. Tina Johansen Lilja

    Tänk vad mycket jag hade lärt mig om jag fick vara med på era lektioner!
    //Tina, Hillas mamma

Kommentera