Ettornas mattekvart lät så här i onsdags, och de skulle lösa uppgiften tillsammans med sin mattekompis:

Olle gillar att stå på huvudet. Han gör det varje dag. Hur många minuter i veckan står Olle på huvudet?

Rita och berätta hur ni tänker!

Efteråt gick vi igenom allas olika lösningar. Det är härligt att se hur olika alla tänker! Och allas svar är lika rätt! Vi pratade även om rimlighet – är det rimligt att stå två timmar på huvudet varje dag? Nja, det var det kanske inte… Och hur många minuter är egentligen en timma? Det är svårt det där, när det helt plötsligt är 60 och inte hundra:) Och om en vecka har sju dagar – står han på huvudet alla sju? Orkar man det verkligen , fröken? För det har du ju skrivit!

   
   

Nu har de fått en liknande uppgift i läxa till nästa vecka – det ska bli spännande att få reda på hur de tänker då! 


Prenumerera på nya blogginlägg