Mattekluringar för små problemlösare

Idag var ettorna inne på grannklassen Ariels blogg – Arielbloggen: http://arielbloggen.se/. De hade gjort egna mattekluringar och lagt ut där, som vi ville lösa tillsammans. Vi använde våra whiteboards och tänkte först tillsammans med vår mattekompis. Många använde strategin att rita upp problemet för att kunna lösa det. När vi använder den strategin, så brukar problemlösningen inte kännas så svår. Andra såg svaret direkt i sitt huvud och fick då tänka efter hur de tänker egentligen. När vi enats i våra mattepar om vilken lösning som var mest användbar, så redovisade alla grupper sina lösningar för varandra. Efter det hjälpte fröken oss att skriva kommentarer till Ariel på deras blogg, så att de fick reda på hur vi tänkte. Undrar om vi hade rätt? Det ska bli spännande att höra!

   
    
 

Efteråt fick vi lust att göra egna mattekluringar, som vi kommer att lägga ut här på bloggen. Testa om ni kan lösa dem och skriv gärna en kommentar efteråt till oss! Klura på?


Prenumerera på nya blogginlägg

← Tidigare inlägg

Följande inlägg →

2 kommentarer

  1. Daniel Boström

    Hej Triton,

    Helt underbart att få ta del av ert arbete.
    Ni är allihopa jätteduktiga på matte redan, och vilka fina ritningar ni gör!??

    //Daniel, Williams pappa

  2. Duktiga är ni på matte och kul är det att få se era fina arbeten.

Kommentera