Världsbokdagen!


                

Idag firade vi världsbokdagen hela dagen! Vi läste högt och lågt i klassrummet – för oss själva, varandra och våra gosedjur. Vi såg på filmer som Lässugen och Sagomattan och fröknarna högläste ur flera böcker. Dessutom  läste vi upp våra egna sagor vi skrivit för varandra och sammanställde våra recensioner.

För varje bok vi läser så gör vi en recension, vilken vi sedan redovisar för klassen. Vi skriver upp titel, författare, antal sidor, betygsätter boken, sammanfattar handlingen och ringar in ord som stämmer på boken. Sedan ritar vi vår favoritbild ur boken. Så här kan det se ut:

Idag fick barnen i uppgift att räkna samman antal sidor de läst och genast tog ett idogt räknande vid. Vi pratade inledningsvis om att vissa böcker har många bilder och andra mer text och att det därför inte är riktigt jämförbart med antal sidor, men det kunde ändå vara spännande att se, tyckte vi.

Vi gissade först – undrar om vi läst mer än 5000 sidor tillsammans?

Det trodde vi minsann och någon gissade sedan att vi läst kanske 10 000 sidor. Det hade ju varit toppen i så fall!

Vi tog fram kalkylatorn på projektorn och räknade ihop allas sidor och blev häpna när vi såg resultatet: 15 155 sidor!!!! Det var vi tvungna att fira med en glass… Fantastiskt roligt!

        

På eftermiddagen så hade ettorna läskvart direkt efter lunch, istället för den sedvanliga mattekvarten. Sedan delade vi med oss av våra bästa boktips, skrev vidare på våra egna sagor och lyssnade på ännu mer högläsningssaga. När vi sammanfattade dagen innan vi gick hem, så var vi alla väldigt eniga om att vi haft en helt fantastisk dag och att vi verkligen firat Världsbokdagen ordentligt!

  


Prenumerera på nya blogginlägg

← Tidigare inlägg

Följande inlägg →

3 kommentarer

  1. Låter som en riktigt rolig dag!

  2. 15 155 sidor!!! Vad mycket ni har läst. Det var verkligen värt glass, tycker jag!
    Hälsningar Tina, Hillas mamma

  3. Noomi Niessner

    Jag vill också gå i skolan och läsa böcker och äta glass…Är det någon som vill ha mitt mattejobb? / Noomi

Kommentera