Rocka sockorna!

På lördag är det internationella Downssyndromdagen. Vi har i veckan haft Grej of the day om Downs syndrom och pratat om en tjej som heter Nathea som har en syster med DS och som har varit i tidningar och på TV. Hon är stolt över sin syster och vill att alla ska veta mer om barn som har denna diagnos och lyfter frågan att olikheter är bra. Hon är talesperson för en kampanj som kallas för Rocka sockorna, en kampanj som vi kört hela veckan. Vi har olika strumpor på oss för att visa att vi gillar olika och att olika är bra. Vi har diskuterat detta mycket i veckan och barnen har haft jättemycket kloka tankar kring ämnet. Bland annat kom vi fram till att världen hade varit ett mycket tråkigare ställe om alla var lika!

 Så här ser vi ut idag:


Prenumerera på nya blogginlägg

← Tidigare inlägg

Följande inlägg →

2 kommentarer

  1. Tycker att Rocka sockorna är ett riktigt bra påhitt. Håller med er om att världen sett mycket tråkigare ut om alla var lika. Rocka loss Triton! Hälsar Linus mamma Liza

  2. Noomi Niessner

    Hörde på radio att Rocka Sockorna i Sverige hade fått fler följare på Facebook än Rocka Sockorna i USA, och då har de funnits i flera år. Bra jobbat för ni var ju med och uppmärksammade oss föräldrar på detta.

Kommentera