Önskeämne på skolschemat och Lilla Aktuellt

På onsdagar brukar vi titta på Lilla Aktuellt skola. Sedan har vi en diskussion och reder ut om det var något vi inte förstod, eller svåra ord eller kanske om vi behöver få veta mer om orsaken bakom någonting. Flera gånger har vi kunnat dra paralleller till något vi pratat om under Grej of the Day, vilket är fantastiskt roligt!

Idag handlade ett inslag om en skola i Afghanistan, som har skateboard på schemat. Flera gånger fick vi pausa och diskutera det som togs upp, som till exempel vilka talibanerna var eller varför de tidigare förbjudit all sport i skolan. Vi pratade även om deras kvinnosyn och att det faktiskt inte är alla flickor som fått gå i skolan i Afghanistan.

I slutet på programmet är det alltid en frågesport om nyheter från tidigare program. Idag kunde vi svara på de flesta frågorna tillsammans, vi var nästan lika bra som de äldre barnen som tävlade i programmet!

Efter programmet fick alla i uppgift att rita och berätta om vilket ämne de skulle vilja ha på schemat. De skulle även förklara varför. Vi hade massor med bra idéer, och det var svårt att bara välja ett ämne, det finns ju så många roliga ju:) Här kommer allas fantastiska förslag, kanske något för skolministern att tänka på?

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Prenumerera på nya blogginlägg

← Tidigare inlägg

Följande inlägg →

3 kommentarer

 1. Tina Johansen Lilja

  Det inslaget har jag också sett på Lilla aktuellt. Det var jätteroligt att se, tycker jag, för jag blev så glad av att se killarna och tjejerna skejta tillsammans. Och så gillar jag skateboard också :-). Det verkar som att ni har många bra idéer om vad man kan ha för ämne på schemat. Det blir en utmaning för Jenny och Lotta att uppfylla alla era önskningar!
  Hälsningar från Tina, Hillas mamma

 2. Lisa Boström

  Vilka bra idéer alla barnen har:-)

 3. Liza Egbuna

  Oj, vad många roliga saker ni vill ha på schemat! Fast jag tycker att ni verkar ha det jätteskoj ändå.

Kommentera