Vi har i ett par veckors tid arbetat med ett tema om uppfinningar och Nobel. Som ett led i detta arbete har vi idag har vi firat Nobeldagen ordentligt. Vi började med att se en film om Nobel och Nobelpriset. Sedan berättade fröken en saga om Nobels liv och uppväxt. Samtidigt tittade vi på bilder från hans liv. Därefter hjälptes vi åt att återberätta sagan med hjälp av bilderna. Här är sagan, för er som vill veta mer:

IMG_0860-0.JPG

IMG_0861-0.JPG

Sedan fick vi skriva fakta om Nobel och hans liv i våra böcker och rita en bild till. Så här fint gjorde våra duktiga småettor:

IMG_0850.JPG

IMG_0851.JPG

IMG_0852.JPG

IMG_0853.JPG

IMG_0854.JPG

IMG_0855.JPG

IMG_0856.JPG

IMG_0857.JPG

IMG_0858.JPG

IMG_0859.JPG

Efter det var det dags att börja förbereda för vår tjusiga Nobellunch. Vi hjälptes allihop åt att duka i ordning ett långbord med tända ljus, fina dukar och snygga servetter och serpentiner. Sedan pratade vi lite vett och etikett inför detta, vad är egentligen ett bra bordsskick och varför behöver vi det? Bordsplaceringen som gällde var varannan tjej och varannan kille och kanske en fröken däremellan;)

Innan vi satte oss till bords så var det dock dags för prisutdelning. Alla barn fick ta emot Tritons Nobelpris för väl utfört arbete under vårt Nobeltema. Fröken delade ut detta och de duktiga pristagarna antingen neg eller bockade när de mottog priset. Sedan satte vi oss och avnjöt en tvårätters lunch, både varmrätt och dessert har det serverats idag. Fröknarna serverade, dagen till ära. Mums!

IMG_0862.JPG

Efter lunchrasten arbetade ettorna med en Grej of the Day om Nobels fredspris, som i år går till Malala Yousafzai och Kailash Satyarthi. Mer om dessa två hjältar finns att läsa här:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5987755

Och så här skrev och ritade våra superduktiga ettor:

IMG_0865.JPG

IMG_0864.JPG

IMG_0866.JPG

IMG_0867.JPG

IMG_0871.JPG

IMG_0870.JPG

IMG_0869.JPG

IMG_0868.JPG

Dagen avslutades med bilder från förra årets Nobelfest med alla tjusiga klänningar och fint dukade bord. Nästan lika fint som hos oss…


Prenumerera på nya blogginlägg