Vi samlar vänskapsstjärnor i vår klass. Varje gång någon gjort något snällt mot mig, eller hjälpt mig på något sätt, kan jag välja att lägga en vänskapsstjärna i en glasburk. När burken är full, dvs när vi kommit upp i 100 stycken, så hittar vi på något lite extra roligt tillsammans. Då brukar vi bjuda in de andra klasserna i samma årskurs, som också samlar goda gärningar. Denna terminen har vi hittills haft tre aktiviteter. Grannklassen Ariel bjöd in oss till ett supermysigt pyjamasparty och hela den dagen gick vi runt i pyjamas och myste med våra gosedjur, alla tre klasserna tillsammans. Vi hade poängpromenad och tittade på film, hade disco och åt popcorn.

Nästa gång var det vår tur att bjuda in till en skattjakt. Vi arbetade i olika grupper som alla gömde varsin skatt, antingen inne eller ute på skolgården. Sedan ritade vi en karta över vägen till skatten och bytte karta med en annan grupp. När alla hade hittat sina skatter, som bestod av varsin klubba, tittade vi på film, målade och lekte.

IMG_0579-0.JPG

IMG_0578-0.JPG

IMG_0577-0.JPG

Den tredje aktiviteten var en rolig speldag som Orion ordnade. Då spelade vi olika sällskapsspel i klassrummen och åt glass. Vi åt sedan lunch tillsammans i våra grupper och var då gäster i varandras klassrum.

Nu fortsätter vi samla vänskapspärlor, så att vi får vara med om ännu fler roliga aktiviteter:)


Prenumerera på nya blogginlägg